ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα...
prodeals

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο

Πώς να αποθηκεύσετε και να ξαναζεστάνετε με ασφάλεια

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο

Το ρύζι αδιαμφισβήτητα, αποτελεί βασικό συνοδευτικό σε πολλά δημοφιλή φαγητά, ωστόσο θα πρέπει να τονισθεί πως μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές να το καταναλώνετε ξαναζεσταμένο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση υπολειμμάτων ρυζιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν δεν ​​​​​​αποθηκευτεί ή ξαναζεσταθεί σωστά.

Γιατί δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο

Σύμφωνα με την Δρ. Tamika Sims, διευθύντρια επικοινωνίας τεχνολογίας τροφίμων στο Ίδρυμα International Food Information Council, το ρύζι μπορεί να περιέχει ένα επιβλαβές βακτήριο που ονομάζεται Bacillus cereus, με τα σπόρια του να παράγουν μια τοξίνη όταν το φαγητό μένει έξω σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό.

Όσο περισσότερο το ρύζι μένει έξω, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πόνο στο στομάχι, έμετο και διάρροια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά το ρύζι σας τοποθετώντας το στο ψυγείο λίγο μετά το μαγείρεμά του. «Μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα του φαγητού τα υπολείμματα πρέπει να καταψύχονται», επεσήμανε η Sims.

Πώς να αποθηκεύσετε και να ξαναζεστάνετε με ασφάλεια το ρύζι που έχει απομείνει

Ωστόσο, μπορεί να μην αρκεί απλώς να το τοποθετήσετε στο ψυγείο. Το Real Simple λέει ότι το μαγειρεμένο ρύζι πρέπει να φυλάσσεται στους 4,4 βαθμούς Κελσίου και πρέπει να απορριφθεί μετά από 3- 4 ημέρες. Μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμο να αποθηκεύετε το ρύζι σας σε ρηχά δοχεία όσο είναι ακόμα ζεστό. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και μείωση της ανάπτυξης βακτηρίων.

Όταν πρόκειται να ξαναζεστάνετε το ρύζι που σας έχει απομείνει, μπορείτε είτε να το ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων, είτε να το μαγειρέψετε στον ατμό ή να το τηγανίσετε. Εάν αποφασίσετε να ζεστάνετε το ρύζι σας στο φούρνο μικροκυμάτων, φροντίστε να προσθέσετε 1- 2 κουταλιές της σούπας νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το ρύζι θα αχνίσει ξανά ενώ ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων για 3- 4 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο ισχύει και για το ρύζι στον ατμό, με τη διαφορά ότι η εσωτερική του θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον 73 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, εάν θέλετε να τηγανίσετε το ρύζι σας θα πρέπει να το μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι ή ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας λίγο λάδι. Πριν το σερβίρετε, θα πρέπει να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι είναι πάνω από 73 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.