Πέρα από τα κλασικά, τσάι και ζεστή σοκολάτα, υπάρχουν πολλά ροφήματα στον κόσμο που ζεσταίνουν τώρα το χειμώνα και προκαλούν να τα δοκιμάσεις.
Από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο ο καιρός ευνοεί τα καυτά ροφήματα και ένα φλιτζάνι είναι ό,τι πρέπει…
- Api Morado, Βολιβία (Καλαμπόκι, ανανάς, κανέλα, γαρίφαλο και φλούδες πορτοκαλιού)
- Agua Dolce: Κόστα Ρίκα (ζαχαροκάλαμο διαλυμένο σε ζεστό νερό)
- Wattlecino: Αυστραλία (σπόροι ακακίας σε ζεστό νερό)
- Sarraba: Ινδονησία (τζίντζερ, λευκό πιπέρι, ζάχαρη, γάλα καρύδας)
- Sahlab: Αίγυπτος (γάλα, ζάχαρη και σκόνη από ρίζα ορχιδέας με κανέλα)
- Anijsmelk: Ολλανδία (γλυκάνισος και γάλα)
- Masala Chai: Ινδία (μαύρο τσάι, πράσινο κάρδαμο, γαρίφαλο, κανέλα, τζίντζερ και πιπέρι)
- Yak βουτυράτο τσάι: Θιβέτ και Νεπάλ (πράσινο τσάι και βούτυρο)
- Kúmenkaffi: Ισλανδία (καφές με κύμινο)
- Hot Toddy: Ιρλανδία (καφές, γαρίφαλα, ζάχαρη και ουίσκι)
- Gluhwein, Γερμανία και Αυστρία (ζεστό κρασί, κανέλα, γαρίφαλο, φέτες εσπεριδοειδή και ζάχαρη)
- Glögg, Σουηδία (ζεστό κρασί, σταφίδες, αμύγδαλα, βότκα ή κονιάκ, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και εσπεριδοειδή)
- Champurrado, Μεξικό (αλεύρι αραβοσίτου ή ζύμη αραβοσίτου που διαλύεται σε ζεστό γάλα)
- Sorrel, Τζαμάικα (άνθη ιβίσκου, βραστό νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, τζίντζερ και ρούμι)
- Eggnog, ΗΠΑ-Καναδάς (ζεστό γάλα με χτυπημένα αυγά αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο)
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.