Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην εκτέλεση μιας συνταγής είναι να προσθέσουμε περισσότερο αλάτι στο φαγητό απ’ ότι θα έπρεπε.
Ανεξάρτητα από το εάν αυτό το φαγητό πρόκειται να το μοιραστείς με καλεσμένους, είτε είναι για εσένα δεν μπορεί να καταναλωθεί αν είναι υπερβολικά αλμυρό.
Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Τι θα κάνεις
Το κόλπο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αναφέρει ότι αν προσθέσεις μερικά κομμάτια πατάτας σε ένα υπερβολικά αλατισμένο φαγητό θα απορροφήσουν το περιττό αλάτι. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει απόλυτα αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μετά από μετρήσεις, η ποσότητα αλατιού παρέμενε η ίδια.
Σε σούπες και μαγειρευτά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις λίγο νερό ή ζωμό ώστε να αραιώσεις την ποσότητα του αλατιού. Σημαντικό ρόλο ωστόσο παίζουν και τα συστατικά του φαγητού σου. Εάν το πιάτο σου αποτελείται από σάλτσα ντομάτας, η προσθήκη φρέσκιας ντομάτας θα μειώσει αισθητά την ποσότητα του αλατιού.