Τα Χριστούγεννα πέρασαν και οδεύουμε ολοταχώς για τη νέα χρονιά που ευελπιστούμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Και μιας και μπήκαμε στην κουζίνα με τόση καραντίνα και lockdown τις προηγούμενες χρονιές, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια βασιλόπιτα με τα χεράκια μας.
Αν θέλεις να ξεκινήσεις από τα εύκολα, μπες στην κουζίνα για να φτιάξεις μια βασιλόπιτα κέικ, ιδανικά πορτοκαλιού.
Αν πάλι έχεις κάνει πολλές προσπάθειες για να σου πετύχει η βασιλόπιτα, αλλά δεν τα καταφέρνεις, το πρόβλημα ίσως να είναι μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεσαι.
Μια σειρά από παράγοντες και λάθη, μπορεί να επηρεάσει τη γεύση, την υφή και την επιτυχία της βασιλόπιτας.
Αρχικά, το βασικό λάθος είναι πως ψάχνουμε τελευταία στιγμή να βρούμε τα υλικά.
Τα υλικά για τη βασιλόπιτα πρέπει να τα έχεις όλα σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά μετρημένα μπροστά σου προτού ξεκινήσεις την εκτέλεση της συνταγής. Η γιαγιά έβγαζε τα υλικά της και τα έβαζε στο ταψί από το βράδι, ειδικά τα αυγά, το βιτάμ και τα πορτοκάλια.
Το κοσκίνισμα του αλευριού που φουσκώνει μόνο του είναι σημαντικός παράγοντας στο να έχουμε την ιδανική υφή της πίτας. Αυτό το υπέροχο φούσκωμα που κάνει το κέικ πορτοκαλιού αφράτο. Αν έχεις καλό μίξερ, βάλε το φτερό και άφησε το μείγμα να χτυπηθεί καλά, μέχρι να μπει σε αυτό το ασπράδι του αυγού.
Όσο για το ασπράδι που έχει γίνει μαρέγκα, όταν ανακατευτεί με το βασικό μείγμα, θα πρέπει να το ομογενοποιήσεις με ένα κουτάλι. Μην βάλεις μίξερ στο ανακάτεμα της μαρέγκας γιατί θα χάσεις το φούσκωμα της βασιλόπιτας.
Τέλος, θυμίσου πως δεν αρκεί το βουτύρωμα του ταψιού. Φρόντισε να το πασπαλίσεις και με αλεύρι και να το ντύσεις με αντικολλητικό χαρτί που θα βοηθήσει στο καλύτερο ψήσιμο της βασιλόπιτας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.