Οι πατάτες είναι ένα χορταστικό φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Γι’ αυτό και συνήθως υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε ένα σπίτι, αποθηκευμένες σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, κάποιες φορές ο καιρός περνάει χωρίς να προλάβουμε να τις μαγειρέψουμε. Οι πατάτες μαλακώνουν και βγάζουν φύτρες, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να μαγειρευτούν. Υπάρχουν μερικές απλές σίγουρες οδηγίες ώστε να διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκες για περισσότερο καιρό.

  • Αποθηκεύστε τες σε κάποια ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη είναι συνήθως το ιδανικό μέρος για αυτό. Αν πάλι δεν υπάρχει, ένα σκοτεινό μέρος είναι κι αυτό καλό.
  • Όταν τις αποθηκεύεις ακουμπώντας τες πάνω σε τσιμέντο ή σε νάιλον σακούλα. Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκευτούν είναι σε μια χάρτινη σακούλα, που τους επιτρέπει να «αναπνέουν».
  • Μην τις βάλεις στο ψυγείο. Το άμυλο θα μετατραπεί σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η γεύση αλλά και η υφή τους, που δεν θα είναι καθόλου καλές μετά το μαγείρεμα.