Τη στιγμή, που το σύνολο της Ευρώπης γίνεται μάρτυρας μιας, καταφανώς, ατέλειωτης «εισβολής» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στις πατρογονικές τους περιοχές, οι πολίτες βιώνουν μία συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη φίμωση των παραδόσεων και των πατροπαράδοτων αξιών.
Ακολούθως, ακόμη και η ίδια η μόδα φαίνεται πως μεταβάλλει τα πρότυπά του, ελέω παγκοσμιοποίησης.
Ένα παράδειγμα, της ως άνω μεταβολής, αποτελεί και η μουσουλμάνα Halima Aden, η οποία έχει καταφέρει να ανέλθει στην κορυφή της παγκόσμιας μόδας χωρίς να αποχωρίζεται το χιτζάμπ της.
Ηδη έχει ανέβει στην πασαρέλα για τις μεγαλύτερες φίρμες και είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα με χιτζάμπ που έγινε εξώφυλλο στη Vogue.
Είναι η πρώτη Σομαλή που συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της Μις Μινεσότα, φορώντας πάντα το χιτζάμπ της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι νιώθει περήφανη που εκπροσωπεί τις μουσουλμάνες γυναίκες στη μόδα. Θέλει να αλλάξει τα κλισέ για τις μουσουλμάνες, να πολεμήσει την… «ισλαμοφοβία» και να μεταδώσει ένα μήνυμα ανοχής, όπως λέει.
Απέκτησε γρήγορα παγκόσμια φήμη, υπέγραψε συμβόλαια με πολλούς σχεδιαστές και υπέγραψε για την IMG Models στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ισχυρά μοντέλα. Η Χαλίμα γεννήθηκε στο στρατόπεδο Kakuma της Κένυα, όπου κατέφυγε η οικογένειά της για να γλιτώσει από τον εμφύλιο στη Σομαλία. Σε ηλικία 6 ετών η μητέρα της πέρασε στις ΗΠΑ, με την αδελφή της και εγκαταστάθηκαν στη Μινεσότα. Εκεί έμαθε αγγλικά και πήγαινε στο δημόσιο σχολείο καθημερινά και στο κορανικό σχολείο το Σαββατοκύριακο.
Άρχισε να φοράει μαντήλα σε ηλικία 8 ετών, σε ηλικία 13 ετών πήρε την αμερικανική υπηκοότητα και αργότερα μπήκε στο τοπικό πανεπιστήμιο. Το 2016 συμμετείχε στον διαγωνισμό Μις Μινεσότα, με μαντήλα και μπουρκίνι και ήταν η πρώτη γυναίκα που εμφανιζόταν σε αυτόν τον διαγωνισμό ντυμένη έτσι.
Είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της πασαρέλας που υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο και το πρώτο μοντέλο που κάνει εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά με μαντήλα.