Μπορεί να σκέφτεστε πως το κατάλληλο σκεύος για τις τηγανητές πατάτες να είναι ένα τηγάνι αλλά τι θα λέγατε να αλλάζατε σκεύος και έτσι να τις κάνατε εξίσου τραγανιστές αλλά και πολύ περισσότερο υγιεινές;
Ναι! Τότε, θέλετε αντί για τηγάνι μια μαντεμένια χύτρα! Όπως το ακούσατε…
Αν τις κάνετε στο ταψί τότε θα χάσουν την υγρασία τους πριν ψηθούν. Με κλειστό το καπάκι της χύτρας η υγρασία παραμένει.
Κόψτε τις πατάτες και ρίξτε λάδι. Ανακατέψτε τις έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού.
Βάλτε τις στη χύτρα και τοποθετήστε την στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίξτε το καπάκι.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου οι πατάτες είναι χρυσές και τραγανές, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τετράγωνο κουτάλι για να μεταφέρετε τις πατάτες σε χαρτί με πετσέτα. Αμέσως ρίξτε μπόλικο αλάτι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.