Το Duong Dua είναι μια από τις σπεσιαλιτέ της βιετναμέζικης κουζίνας, όχι βέβαια από αυτές που θα βρει κανείς στα καλά εστιατόρια και τα ξεχοδοχεία που προορίζονται κυρίως για τουρίστες.
Αν έχετε ωστόσο απορία για το τι σημαίνει το όνομα, ένα είναι το σίγουρο: δεν θα δοκιμάσετε ποτέ το φαγητό. Duong Dua σημαίνει λοιπόν σκουλήκια καρύδας. Πρόκειται για ένα πιάτο γεμάτο από ζωντανές ευτραφείς κάμπιες που σερβίρονται με σάλτσα ψαριού και τσίλι.
Η ιδέα και μόνο του πιάτου με τις μεγάλες κάμπιες που προσπαθούν να αποδράσουν προκαλεί αηδία, πόσο μάλλον όταν κάποιος το δει στο τραπέζι του. Για να το φάει κανείς θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορος και ακριβής στις κινήσεις του. Ακόμα, δεν θα πρέπει διστάσει αφού τις βάλει στο στόμα του καθώς οι κάμπιες μπορούν να γίνουν επιθετικές την ώρα που βρίσκονται στο στόμα.
Και αν σε εμάς ακούγεται τρομακτικό και αηδιαστικό, σύμφωνα με τους ντόπιους πρόκειται για ένα αφροδισιακό γεύμα που συμβάλει δραστικά στην αύξηση της λίμπιντο των ανδρών, ενώ η γεύση που έχουν οι κάμπιες είναι πεντανόστιμη.
Πρόκειτα μάλιστα για εκλεκτό μεζέ, αφού ένα κιλό Duong Dua κοστίζει περίπου 23 δολάρια, ενώ εκτός εποχής, η τιμή του είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.