Το Duong Dua είναι μια από τις σπεσιαλιτέ της βιετναμέζικης κουζίνας, όχι βέβαια από αυτές που θα βρει κανείς στα καλά εστιατόρια και τα ξεχοδοχεία που προορίζονται κυρίως για τουρίστες.

Αν έχετε ωστόσο απορία για το τι σημαίνει το όνομα, ένα είναι το σίγουρο: δεν θα δοκιμάσετε ποτέ το φαγητό. Duong Dua σημαίνει λοιπόν σκουλήκια καρύδας. Πρόκειται για ένα πιάτο γεμάτο από ζωντανές ευτραφείς κάμπιες που σερβίρονται με σάλτσα ψαριού και τσίλι.



Η ιδέα και μόνο του πιάτου με τις μεγάλες κάμπιες που προσπαθούν να αποδράσουν προκαλεί αηδία, πόσο μάλλον όταν κάποιος το δει στο τραπέζι του. Για να το φάει κανείς θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορος και ακριβής στις κινήσεις του. Ακόμα, δεν θα πρέπει διστάσει αφού τις βάλει στο στόμα του καθώς οι κάμπιες μπορούν να γίνουν επιθετικές την ώρα που βρίσκονται στο στόμα.

Και αν σε εμάς ακούγεται τρομακτικό και αηδιαστικό, σύμφωνα με τους ντόπιους πρόκειται για ένα αφροδισιακό γεύμα που συμβάλει δραστικά στην αύξηση της λίμπιντο των ανδρών, ενώ η γεύση που έχουν οι κάμπιες είναι πεντανόστιμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειτα μάλιστα για εκλεκτό μεζέ, αφού ένα κιλό Duong Dua κοστίζει περίπου 23 δολάρια, ενώ εκτός εποχής, η τιμή του είναι ακόμα μεγαλύτερη.