Όλοι έχουν τη δική τους μέθοδο για να ψήνουν σωστά μια μπριζόλα με επαγγελματίες και ερασιτέχνες να εφαρμόζουν διάφορους τρόπους.
Όποια και αν είναι η δική σας μέθοδος, σίγουρα μπορείτε να βελτιωθείτε, πόσο μάλλον αν οι σχετικές συμβουλές είναι από τον Anthony Bourdain.
Στο παρακάτω video ο δημοφιλής σεφ τονίζει ότι είναι πολύ βασική η έμφαση στη λεπτομέρεια ενώ όπως λέει, το ουσιαστικότερο σημείο για το τέλειο αποτέλεσμα είναι η στιγμή που βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι.
Σε αυτό το σημείο, ο Bourdain επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι το στάδιο της «ξεκούρασης» του κρέατος λέγοντας ότι πρέπει να παραμένει από 5 ως 7 λεπτά και σε αυτό το κομμάτι η υπομονή είναι πολύ βασική για το τελικό αποτέλεσμα.
Η συμβουλή του σεφ λοιπόν είναι ουσιαστικά «μην αγγίζετε, πατήσετε με το δάχτυλο ή κόψετε το κρέας, απλά αφήστε τους χυμούς του να κάνουν όλη τη δουλειά». Εδώ μάλλον είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσουμε ομόφωνα…
Δείτε το σχετικό video