Το τηλεοπτικό δίκτυο China Global ανέρτησε το παρακάτω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας πραγματικά σάλο και εκατοντάδες διαφορετικές αντιδράσεις.
Το βίντεο, το οποίο λέγεται ότι τραβήχτηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην πόλη Τσανγκσά της Κίνας, δείχνει έναν κάβουρα ο οποίος βρίσκεται σε ένα τηγάνι γεμάτο λάδι, προκειμένου να τηγανιστεί μαζί με μπόλικα λαχανικά για να μπει σε σούπα. Το καρκινοειδές φαίνεται να είναι ακόμα ζωντανό στο τηγάνι και μάλιστα να τρώει τα κρεμμυδάκια που το περιβάλλουν. Το δίκτυο έγραψε στη λεζάντα του βίντεο “Μάθημα από ένα καβούρι: Μην αφήσεις κανένα δευτερόλεπτο της ζωής σου να πάει χαμένο. Ευχαριστήσου το φαγητό μέχρι την τελευταία σου ανάσα”.
https://twitter.com/CGTNOfficial/status/918735559874330624
Το πραγματικά σπαρακτικό βίντεο βέβαια εξόργισε πολλούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν είναι αυτός ο σωστός “ανθρώπινος” τρόπος να μαγειρέψεις το καβούρι, το οποίο θα πρέπει να είναι ήδη νεκρό πριν μπει στο τηγάνι. Άλλοι πάλι κατηγόρησαν το δίκτυο και δήλωσαν πως πρόκειται για πραγματική βιαιότητα. Κάποιοι βέβαια το πήραν πολύ πιο χαλαρά και χιουμοριστικά λέγοντας “θα το άφηνα να φάει ό,τι θέλει μέχρι να το μαγειρέψω ζωντανό χαχα”.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.