Αυτές είναι οι 10 τροφές που θα τρώμε στο μέλλον.
Άλγη
Μια μελέτη του 2013 από το περιοδικό Algal Research, διαπίστωσε ότι αυτά τα μικροσκοπικά πράσινα “φυτά” παράγουν μια σειρά από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που αποτελούν μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών.
Μια πιο πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα είδη φυκών περιέχουν πολλά ωμέγα 3, καθώς και άλλα καλά λιπαρά που θα μπορούσαν να προστατέψουν την καρδιά.
3D printed φαγητό
Τα τρισδιάστατα τρόφιμα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και να προσφέρουν μια νόστιμη και εύκολη στην κατανάλωση επιλογή για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από δυσκολία στην κατάποση.
Ακόμη και η NASA επένδυσε στην έρευνα για τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων με μηδενική βαρύτητα, ώστε οι αστροναύτες να μπορούν να «μαγειρεύουν» σε αυτές τις αποστολές στο βαθύ διάστημα.
GMO Everything
Η γενετική τροποποίηση έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της στο καλαμπόκι, τη σόγια, τα ζαχαρότευτλα, τις πατάτες και άλλα λαχανικά, κυρίως για να προστατέψουν τις συγκομιδές από τα σκουλήκια και τα διάφορα ζιζάνια.
Το νέο εργαλείο επεξεργασίας γονιδίων CRISPR / Cas-9 επιτρέπει στους επιστήμονες να μεταβάλλουν τα γονιδιώματα των φυτών με απίστευτη ακρίβεια για να παράγουν μή-μαυρισμένα μήλα, πατάτες χωρίς μώλωπες και ανθεκτικούς σε ιούς χοίρους.
Συνθετικό κρέας
Οι επιστήμονες σε εταιρείες όπως η Memphis Meat και το Mosa Meat αναζητούν τρόπους ώστε να μετατρέψουν βλαστοκύτταρα σε ζωικό ιστό και τον ιστό σε συνθετικό κρέας.
Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συνθετικό κρέας θα προσφέρει 7-45% χαμηλότερη ενέργεια, 78-96% χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και 99 λιγότερη χρήση της γης κάνοντας τις επιχειρήσεις εξαιρετικά πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
Δείτε και τις 10 τροφές που θα τρώμε στο μέλλον στο παρακάτω video: