Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016, όταν η είδηση πως ο Παντελής Παντελίδης, έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη. Το τζιπ το οποίο οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Μαζί του επέβαιναν δυο γυναίκες, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, οι οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη, σε ηλικία μόλις 33 ετών, έπεσε σαν βόμβα. Όπως σαν βόμβα είχε πέσει και η παρουσία του στην ελληνική μουσική. Μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία. Όταν μεγάλωσε έγινε υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά συγχρόνως σκάρωνε τραγούδια με την κιθάρα του, την οποία έμαθε να παίζει μόνος του, και ανέβαζε βιντεάκια στο YouTube.
Κάποια στιγμή παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για να αφιερωθεί στο τραγούδι. Στην αρχή τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά, για τέσσερα περίπου χρόνια. Το YouTube του χάριζε όλο και περισσότερη αναγνώριση, μέχρι που το 2012, κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο του με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες». Έγινε διπλά πλατινένιος. Η πορεία του έμοιαζε με παραμύθι.
Μέσα σε λίγο καιρό έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νυχτερινής ζωής της Αθήνας. Τα τραγούδια του γίνονταν επιτυχίες το ένα μετά το άλλο. Ο ίδιος, χαμηλών τόνων, απλά ζούσε το όνειρό του. Οι επιτυχίες του, με στίχους βασισμένους σε προσωπικά βιώματα, γίνονταν σχεδόν αμέσως σύνθημα στα χείλη των θαυμαστών του. Μερικές από αυτές ήταν οι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Γίνεται» «Λιώμα σε γκρεμό», «Τα σχοινιά σου» και πολλά άλλα.
Τις τελευταίες μέρες πριν από το δυστύχημα ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Δεν ήταν μόνο η μεγάλη συνεργασία που ετοίμαζε μαζί με Βανδή και Μαρτάκη, ούτε η συνηθισμένη δημοσιότητα, που απολάμβανε (ή όχι) εκείνον το καιρό. Γνώρισε την επίθεση από τα μέσα και από πολύ κόσμο, για ένα τραγούδι του που θεωρήθηκε προσβλητικό για την Κύπρο.
Το προηγούμενο βράδυ είχε τελειώσει τις πρόβες του. Όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Κωνσταντίνος Ρήγος, όλη εκείνη την περίοδο ήταν στεναχωρημένος. Του έλεγαν «δεν είσαι πατριώτης». Ως πρώην υπαξιωματικός του Ελληνικού Ναυτικού, αλλά και γενικότερα, ο Παντελίδης δεν μπορούσε να το δεχθεί.
Στις 18 Φεβρουαρίου έγινε το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα. Από τότε ξεκίνησε μια χρονοβόρα έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από εκείνη την ημέρα, που το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα και πρόωρα…