Φαγητό
Το χρώμα του αβγού συνήθως εξαρτάται από το χρώμα της κότας, από την οποία προέρχεται. Με άλλα λόγια, οι άσπρες κότες κάνουν αβγά με άσπρο τσόφλι και οι κοκκινωπές αβγά με καφέ τσόφλι.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Για παράδειγμα, η ράτσα Araucana, που έχει κοκκινωπά φτερά, συχνά κάνει μπλε αβγά, ενώ άλλες φορές κάνει πράσινα, ροζ ή ακόμη και λιλά, σύμφωνα με την ΜΚΟ, Aviculture Europe.
Διαβάστε τη συνέχεια στο instanews.gr