ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διαβάστε το βιβλίο της Α.Μέρκελ. Τα έχει όλα: Προδότες, κατακτητές, μαυραγορίτες, δοσίλογους, γκεσταπίτες. Όλη την Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα...
prodeals

Έξι φαγητά που μπορούν να… «σκοτώσουν»

Έξι φαγητά που μπορούν να… «σκοτώσουν»

Σας παρουσιάζουμε έξι φαγητά που προκαλούν ακόμα και θάνατο, σε ορισμένες περιπτώσεις.

1) Στρείδια

Ένα από τα πιο επικίνδυνα φαγητά ιδιαίτερα δε αν καταναλώνονται και ωμά, σύμφωνα και με την αμερικανική υπηρεσία για τα φαγητά και τα φάρμακα.
Τα στρείδια ενδέχεται να είναι μολυσμένα με τον ιό Norovirus, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα, αλλά και με το βακτήριο Vibrio, το οποίο συγγενεύει με το βακτήριο της χολέρας και μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικά εξανθήματα αλλά και θανατηφόρα σηψαιμία.

2) Ackee από την Jamaica

Είναι γνωστό και ως «το λαχανικό του εγκεφάλου», ενώ είναι και το εθνικό φρούτο της Jamaica. Αλλά η φλούδα από αυτό το φρούτο, που μοιάζει με αχλάδι, μπορεί και να επιφέρει τον θάνατο.Το φρούτο είναι υπεύθυνο για μια νόσο που προκαλεί εμετούς και κρίσεις.
Η λύση είναι απλή! Πρέπει να έχεις υπομονή. Για να απολαύσεις αυτό το γευστικό φρούτο πρέπει να περιμένεις μέχρι να γίνει έντονο κόκκινο και μετά να το βράσεις.

3) Sannakji από την Korea

Στην Κορέα, η κατανάλωση πλοκαμιών από μικρά χταποδάκια θεωρείται ένα γευστικότατο έδεσμα.
Παρά το γεγονός ότι έχουν απόκοπει από το κυρίως σώμα του χταποδιού, έχουν κοπεί σε λεπτά τεμάχια βουτηγμένα σε σπόρους από σουσάμι, τα πλοκαμάκια μπορούν άνετα να σου «κάτσουν» στο λαιμό και να σε πνίξουν, κυριώς επειδή οι βεντούζες τους είναι ακόμα ενεργές.
Η πιο ασφαλής λύση είναι να μασάς το φαγητό 100 φορές τουλάχιστον πριν να το καταπιείς!

4) Τόνος

Η μόλυνση που έχει προκληθεί στις θάλασσες από τα βιομηχανικά απόβλητα, συνδέεται με πολλές ασθένειες και καθιστά την κατανάλωση ορισμένων ψαριών και θαλασσινών, άκρως επικίνδυνη. Ο τόνος είναι ένα από αυτά. Η βρώση μολυσμένου τόνου μπορεί να επιφέρει πονοκεφάλους, διάρροια ακόμα και τύφλωση.
Η ασφαλέστερη λύση είναι να είσαι σίγουρος για την προέλευση του τόνου που θα καταναλώσεις.

5) Μανιτάρια

Ενώ μερικά μανιτάρια είναι ακίνδυνα και πολύ γευστικά, κάποια άλλα είναι τελείως τοξικά.
Μερικά από τα τελευταία είναι το Gyromitra και το Jack o’lantern, το galerina και το παραισθησιογόνο psilocybe.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τρώμε οποιοδήποτε μανιτάρι βρίσκουμε στη φύση.

6) Fugu από την Ιαπωνία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ψάρι αυτό είναι ιδιαίτερα τοξικό καθώς περιέχει την ουσία tetrodotoxin.
Ευτυχώς οι σεφ στην Ιαπωνία έχουν μάθει να το μαγειρεύουν πετώντας τα δηλητηριώδη μέρη του ψαριού, τα οποία περιέχουν μια τόσο φονική τοξίνη που ακόμα και μια σταγόνα είναι ικανή να επιφέρει τον θάνατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.