Σε ποιον από εμάς δεν έχει τύχει να ξεχειλίσει η κατσαρόλα όταν βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, κάνοντας χάλια την κουζίνα; Όλοι μας την έχουμε πατήσει.
Όπως όλοι έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε με χιλιάδες κόλπα: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay αλλά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).
Η λύση από ότι φαίνεται είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα.