Σε ποιον από εμάς δεν έχει τύχει να ξεχειλίσει η κατσαρόλα όταν βράζουμε μακαρόνια ή ρύζι, κάνοντας χάλια την κουζίνα; Όλοι μας την έχουμε πατήσει.

Όπως όλοι έχουμε προσπαθήσει να το αποφύγουμε με χιλιάδες κόλπα: ανακατεύοντας συνεχώς (κάτι που είναι λάθος), βάζοντας λιγότερο νερό στην κατσαρόλα (επίσης λάθος γιατί το νερό εξαντλείται πριν βράσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν, να καούν ή απλά να μην ψηθούν σωστά) ή προσθέτοντας λάδι στην κατσαρόλα (κάτι αποτελεσματικό σύμφωνα με τον Gordon Ramsay αλλά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους, όχι για να μην ξεχειλίσει το νερό).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λύση από ότι φαίνεται είναι ακόμη πιο απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι όσο βράζουν τα ζυμαρικά ή το ρύζι να τοποθετούμε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα και τέλος το ξεχείλισμα.