Οι θαλασσόλυκοι το ξέρουν ως ολοθούρι, ο περισσότερος κόσμος το λέει «θαλάσσιο αγγούρι».
Αποτελεί εξαιρετικό μεζέ, με την τιμή του να είναι εξωπραγματική, αφού κοστίζει 3.000 ευρώ. Στη Κίνα επικρατεί υστερία με το συγκεκριμένο προϊόν και τα εστιατόρια τρέχουν να καλύψουν τη ζήτηση.
Εκτός από την νοστιμιά του όμως έχει και εξαιρετικές ιδιότητες, αφού λειτουργεί σαν ήπιο παυσίπονο, και είναι ανακουφιστικό σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.
Ενδεικτικά της μανίας που επικρατεί, το 1990 μόλις 36 χώρες ψάρευαν το συγκεκριμένο είδος. Σήμερα οι χώρες που εξάγουν είναι 85. Μόνο φέτος η τιμή του αυξήθηκε κατά 17% και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.