Μπορεί να λατρεύετε την καλοψημένη μπριζόλα αλλά θα δίνατε ποτέ 300 ευρώ για να φάτε μία; Κι όμως, στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae στο Ντουμπάι, τόσο κοστίζει, αλλά είναι διακοσμημένη με χρυσό.
Ο Salt Bae είναι ένας διάσημος Τούρκος χασάπη – που έγινε σεφ- έχει ανοίξει πλήθος εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και έχει σερβίρει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα, όπως ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ενώ έγινε διάσημος για τον περίεργο τρόπο με τον οποίο αλατίζει το κρέας.
Τώρα, στο εστιατόριό του Nusr-et στο Ντουμπάι – μια χώρα που η υπερβολή αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας – προσφέρει στους επισκέπτες του επίχρυσες μπριζόλες έναντι 300 ευρώ.
Η μπριζόλα με φύλλο χρυσού 24 καρατίων του Salt Bae
Και, σύμφωνα με μια πηγή της Daily Mail «ήταν η καλύτερη μπριζόλα του κόσμου» χωρίς να μπορεί ωστόσο, να δικαιολογήσει αν ευθύνονται τα φύλλα χρυσού γι’ αυτό.
Σίγουρα πάντως, η «λαμπερή» μπριζόλα ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις και «προσέλκυσε την προσοχή των πελατών».
Ο επισκέπτης του εστιατορίου, που θέλει να μείνει ανώνυμος, εξήγησε ότι ενώ η συγκεκριμένη μπριζόλα μπορεί να ήταν ακριβή, ωστόσο άξιζε πολλά. Και όπως εξήγησε: «Το κρέας μαγειρεύεται και κόβεται στο τραπέζι σου μπροστά στα μάτια σου με ένας σχεδόν καλλιτεχνικό τρόπο από τον σεφ. «Ξεκινά με ένα μεγάλο κομμάτι που μοιάζει σαν ράβδος χρυσού και η «παράσταση» τελειώνει με τον σεφ να ρίχνει το αλάτι με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και να καρφώνει το μαχαίρι στο τραπέζι.
«Ήταν πολύ διασκεδαστικό και το φαγητό ήταν εκπληκτικό. Πολύ ακριβό και πολύ ‘Ντουμπάι’ επίσης. Ήταν μια μοναδική εμπειρία αλλά δεν θα την επαναλάμβανα στο άμεσο μέλλον».
Ο διάσημος Τούρκος σεφ Salt Bae ή αλλιώς Νουσρέτ Γκοκτσέ
Η πανάκριβη μπριζόλα, παρεμπιπτόντως καλύπτεται από ένα φύλλο χρυσού 24 καρατίων, το οποίο μπορεί να το φάει κανείς, καθώς ο καθαρός χρυσός είναι χημικά αδρανής. Αυτό σημαίνει ότι το πολύτιμο μέταλλο περνά μέσω του πεπτικού συστήματος χωρίς να απορροφάται από το σώμα.
Αν πάλι, δεν διαθέτετε τόσα πολλά χρήματα για ένα κομμάτι κρέας, και βρεθείτε στο Ντουμπάι μπορείτε να δοκιμάσετε την απλή μπριζόλα που ξεκινά από το 85 ευρώ στο συγκεκριμένο εστιατόριο του Salt Bae.
Η χαρακτηριστική κίνηση που αλατίζει το κρέας είναι αυτή που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο
Ο Τούρκος σεφ, Salt Bae, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νουσρέτ Γκοκτσέ, κατέχει μαι αλυσίδα εστιατορίων και είναι γνωστός για την χαρακτηριστική κίνηση που κάνει με το αλάτισμα του κρέατος.
Έγινε διάσημος το 2017, όταν ένα βίντεό του που τον δείχνει να αλατίζει το κρέας έγινε viral, και πλέον έχει πάνω από 21 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.