Φαγητό
Υλικά συνταγής
για τα σουτζουκάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός ή αρνίσιος
- 1 αυγό
- 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένο ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
για τη σάλτσα
- 3 ποτήρια χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο cooklos.gr