Πολύ γνώριμη εικόνα από ελληνική κουζίνα νοικοκυράς, μπροστά από μία κατσαρόλα, να σπάει, αυτός που μαγειρεύει, τα μακαρόνια και να τα ρίχνει για βράσιμο. Και εδώ έρχονται οι Ιταλοί να μας διορθώσουν και να μας δώσουν το know how, ως ειδικοί επί των ζυμαρικών.
Δεν πρέπει ποτέ να σπάμε τα μακαρόνια, πριν τα ρίξουμε στη κατσαρόλα με ζεστό νερό που ήδη βράζει, για πολύ πρακτικούς λόγους. Πρώτον σύμφωνα με τον σωστό τρόπο κατανάλωσης των ζυμαρικών, αυτά πρέπει να τυλίγονται ως έχουν στο πιρούνι, για να αποφεύγονται ατυχήματα και λεκέδες. Και δεύτερον γιατί έτσι κάθε πηρουνιά, έχει τη σωστή αναλογία που χρειάζεται ο ουρανίσκος μας για να βιώσει τη γαστριμαργική εμπειρία.
Επίσης προς αυτήν τη κατεύθυνση οι Ιταλοί κάνουν πάντα πολύ πηχτές τις σάλτσες που συνοδεύουν τα σπαγγέτι, γιατί έχει μείνει ως παράδοση από τότε που προσπαθούσαν να βρουν ένα τρόπο να μη λερώννται οι ευγενείς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.