Το ελληνικό καλοκαίρι, πέρα από τις παραλίες και τον ήλιο του, είναι συνυφασμένο και με το φαγητό. Άλλωστε, η ντόπια κουζίνα φημίζεται για τα εκπληκτικά πιάτα που προσφέρει, με τον κάθε τόπο να έχει τις δικές του παραδοσιακές νοστιμιές.

Παρακάτω, λοιπόν, θα διαβάσετε για ορισμένα νησιώτικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το καλοκαίρι!

Φάβα, Σαντορίνη: Το μοναδικό παραδοσιακό φαγητό του νησιού, μαζί με τους ντοματοκεφτέδες.

Ρεβιθάδα, Σίφνος: Τα ρεβίθια είναι τα αγαπημένα όσπρια του νησιού και μπορείτε να τα γευτείτε σε διάφορες εκδοχές.

Φρουτάλια, Άνδρος: Πρόκειται για μια γευστικότατη ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες.

Παστιτσάδα, Κέρκυρα: Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας (αρνί ή μοσχάρι);

Τυρόπιτα, Σκόπελος: Το πιο φημισμένο φαγητό του νησιού είναι η στριφτή, τηγανητή του τυρόπιτα.

Καγιανάς, Μάνη: Ένα εκπληκτικό και ελαφρύ γεύμα με αυγά, για μετά το μπάνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γαμοπίλαφο, Κρήτη: Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κρητικό γάμο, ακόμα κι αν δεν είστε καλεσμένοι, ζητήστε να σας σερβίρουν ένα πιάτο από το συγκεκριμένο φαγητό, που συνδυάζει το πιλάφι με το κρέας.