Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί την τέλεια λύση για να ζεστάνετε στο άψε σβήσε το κρύο φαγητό σας και να το απολαύσετε. Το ρύζι, οι σούπες και τα λαχανικά αποτελούν τις καταλληλότερες τροφές για αυτήν την διαδικασία, όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες που είναι καλύτερο να τις ξαναζεστάνετε είτε στην κατσαρόλα, είτε στον φούρνο. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, σε ποια φαγητά καλύτερα να αποφεύγετε αυτήν την τακτική .
Τηγανιτό κοτόπουλο: Βάλτε το σε ένα μικρό ταψάκι ή σε μια λαδόκολλα, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στον φούρνο σας στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Ψήστε το μέχρι να δείτε την πέτσα του να γίνεται τραγανή.
Πίτσα: Βάλτε τα κομμάτια που θέλετε να ζεστάνετε στον φούρνο σας στους 190 βαθμούς και βγάλτε τα όταν το τυρί αρχίσει να λιώνει.
Μακαρονάδες: Αν έχουν σάλτσες με κρέμα γάλακτος, μπορεί όταν τις ζεστάνετε ξανά να πάρουν μια λασπώδη μορφή, για αυτό βάλτε τα μακαρόνια σας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια με χαμηλή φωτιά ρίχνοντας λίγο λάδι από επάνω και τσεκάροντας τα συχνά, μέχρι να πάρουν την θερμοκρασία που θέλετε. Αν η μακαρονάδα σας έχει σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να την ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς πρόβλημα.
Μπριζόλες: Κόψτε κομματάκια αυτές που απέμειναν από το γεύμα σας και ρίξτε τα σε ένα τηγάνι για σοτάρισμα με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
Τηγανιτές πατάτες: Δυστυχώς, δεν υπάρχει τεχνική για να τις ζεστάνετε και να μην χάσουν την νοστιμιά τους, όμως ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε, είναι να ρίξετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι για σοτάρισμα και να προσθέσετε τις πατάτες, τις οποίες ουσιαστικά θα ξανατηγανίσετε, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να δείξουν τραγανές.