Φαγητό
Βάλατε όλη σας τη μαεστρία, διαβάσατε τον τσελεμεντέ, πήρατε τηλέφωνο ακόμη και τη μαμά σας για να μάθετε πώς μαλακώνει το κρέας, αλλά αυτό τίποτα.
Διαβάστε πώς μπορείτε να το κάνετε μαλακό σαν βούτυρο!
- Πάντα από την προηγούμενη ημέρα πρέπει να προηγείται μια μαρινάδα με ένα όξινο συστατικό (π.χ κρασί, λεμόνι, ούζο ή και μαγειρική σόδα)
- Το τσιγάρισμα γίνεται πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά (κλειδώνονται όλοι οι χυμοί και η υγρασία του κρέατος)
- Στο βράσιμο, ειδικότερα στα κοκκινιστά, προσθέτουμε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και δεν τεντώνουν σε έντονη θερμοκρασία).
- Αν το κρέας είναι για το φούρνο, και ειδικότερα στο γιουβέτσι, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ή αντίστοιχα αν έχουμε μόνο ψήσιμο, χωρίς σάλτσες, 10 λεπτά πιο πριν τυλίγουμε το κρεατάκι μας με φέτες από ακτινίδιο (προσοχή, μόνο 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και μόνο για 10 λεπτά με το ακτινίδιο).
- Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και μπίρα, η οποία είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.