Και σε ποιον δεν έχει συμβεί να καθαρίζει κρεμμύδια για μαγείρεμα ή σαλάτα, ή ακόμα και να βρίσκεται στον ίδιο χώρο, όπου κάποιος άλλος κόβει κρεμμύδια, και να τους πιάνουν όλους… τα κλάματα.
Αν, όμως, ξέρατε τι είναι ακριβώς εκείνο που προκαλεί δάκρυα στα μάτια όταν καθαρίζετε κρεμμύδια, τότε θα βάζατε τα… κλάματα από τα γέλια για το πόσο εύκολο είναι να μην σας συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον.
Η επιστημονική εξήγηση πάει κάπως έτσι: Η ρίζα του κρεμμυδιού περιέχει θείο, το οποίο, όταν κόβετε την ρίζα, απελευθερώνεται στον αέρα. Το θείο αναμιγνύεται με το οξυγόνο στην επιφάνεια των ματιών μας και δημιουργεί θειικό οξύ. Αυτό το οξύ στη συνέχεια μας αναγκάζει να δακρύζουμε.
Η λύση είναι απλή: Μην τεμαχίζετε την ρίζα του κρεμμυδιού!
Για να αποφύγετε αυτή την ενοχλητική χημική αντίδραση στα μάτια σας, πρέπει να αποφύγετε την απελευθέρωση του θείου στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην τεμαχίσετε την ρίζα του κρεμμυδιού. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να βγάλετε ολόκληρη την ρίζα από το κρεμμύδι με μια μεγάλη φέτα.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί πώς κόβουν κρεμμύδια οι επαγγελματίες σεφ και κρατάνε τα δάκρυα μακριά από την κουζίνα…
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.