Αν δεις τα υλικά θα πεις να ένα πιάτο που μπορώ να φάω σε δίαιτα. Και ενώ εσύ πιστεύεις ότι η διατροφή σου, μαζί με τη γυμναστική θα σου προσφέρουν το λεπτό κορμί που ονειρεύτηκες, βλέπεις τη ζυγαριά να ανεβαίνει.
Τι κάνεις λάθος;
Εκεί που ο διατροφολόγος σου είπε σαλάτα, εσύ έβαλες χωριάτικη σαλάτα. Το ελληνικό πιάτο που είναι διεθνώς διάσημο, είναι θερμιδική βόμβα, όταν το τρως από έξω ή το φτιάχνεις όπως το έκαναν οι μανάδες τα καλοκαίρια στις διακοπές μας.
Το υπερβολικό λάδι, το τυρί, τα παξιμάδια που πολλοί βάζουν εκτοξεύει τη θερμιδική αξία του πιάτου, στις 1000 θερμίδες. Και δεν μίλησα καν για τη γνωστή παπάρα με το ψωμί που αθώα κάνουμε όλοι.
Έτσι για να μας μελαγχολήσω λίγο ακόμη, 1000 θερμίδες είναι δύο πιτόγυρα, αθηναϊκά, γιατί δύο πιτόγυρα όπως τα τρώμε στα μέρη μου, την Θεσσαλονίκη, θες μια βδομάδα τρέξιμο για να τα κάψεις…