ΥΛΙΚΑ
170 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (24 τμχ.)

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

600 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη

400 ml. ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

2. Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.

3. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα. Έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

4. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο βαθύ σκεύος 22 x 33 εκ. στρώνουμε στον πάτο του δύο φύλλα μεμβράνης τα οποία προεξέχουν από όλες τις πλευρές περίπου 10 εκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των μπισκότων (12) το ένα δίπλα από το άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

5. Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού μέσα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

6. Απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια του μείγματος τα υπόλοιπα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τυλίγουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει. Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 4-5 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει πολύ καλά το παγωτό.

7. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, αφαιρούμε το σκεύος από την κατάψυξη και προσεκτικά ξεφορμάρουμε το παγωτό από το ταψί, χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη για βοήθεια

8. Με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε το περιεχόμενο του ταψιού σε 12 ίσια κομμάτια και σερβίρουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tip: Προσέχουμε να μην είναι πολύ καυτή η σοκολάτα όταν την προσθέσουμε στο παγωτό ώστε να μην κόψει.