Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
3-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σιμιγδάλι ψιλό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αλατίζετε. Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Τα στύβετε και με τα χέρια για να φύγουν όσο γίνεται τα υγρά τους.
Κατόπιν, τα ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά, τα αβγά και τα τυριά. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε στο μίγμα και το αλεύρι ώστε να έχετε έναν αρκετά σφιχτό χυλό τον οποίο αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βάζετε σε βαθύ πιάτο το σιμιγδάλι. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνετε από το μίγμα κουταλιές της σούπας και τις κυλάτε στο σιμιγδάλι.
Τηγανίζετε λίγους λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές, δηλαδή για 2 λεπτά σχεδόν από την κάθε πλευρά.
Το μυστικό τους είναι το πανάρισμα με σιμιγδάλι που κλείνει την αφράτη, πικάντικη γεύση τους και τους κάνει τραγανούς.
Τους αραδιάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν πριν τους σερβίρετε. Τρώγονται χλιαροί αλλά και κρύοι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.