Παγωτό ή gelato; Ξέρετε τη διαφορά μεταξύ τους; Ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο παγωμένων λιχουδιών
Παγωτό λέμε και το συσκευασμένο και το χύμα που βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία ή τα καταστήματα. Όμως το gelato είναι πάντα φρέσκο.
Ακόμη, μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι το λίπος βουτύρου. Ενώ τα κύρια συστατικά του παγωτού περιλαμβάνουν το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών, το μυστικό για τη δημιουργία του gelato είναι να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερη κρέμα γάλακτος και μερικές φορές λίγο έως και κανένα κρόκο αυγού.
Αυτό οδηγεί σε πολύ μικρότερο ποσοστό λίπους βουτύρου στο gelato. Οι κανόνες της FDA λένε ότι το παγωτό δεν μπορεί να περιέχει λιγότερο από 10 τοις εκατό λίπος γάλακτος ενώ το gelato, παραμένει στην περιοχή του 4-9 τοις εκατό.
Μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι το σερβίρισμα δεν είναι το ίδιο! Το παγωτό παίρνεται με μια κουταλα παγωτου σε μπάλες ενώ στo gelato έχουμε σπάτουλες που παίρνουν ένα κομμάτι για το χωνάκι σας, έτσι ώστε να παραμείνει αφράτο και μαλακό!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.