Τα βραστά αβγά είναι ίσως από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ, με τη μορφή αβγοσαλάτας μέσα στο σάντουιτς, ενώ αποτελούν και την τέλεια προσθήκη στη μεσημεριανή σου σαλάτα. Το κακό είναι ότι δύσκολα μπορείς να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα όταν τα βράζεις.
Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες μας είναι σίγουρο ότι θα έχεις τέλεια βραστά αβγά κάθε φορά.
1. Τοποθετείς τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
2. Ανάβεις μέτρια φωτιά και μόλις το νερό βράσει, κλείνεις το μάτι και βάζεις το καπάκι στην κατσαρόλα.
3. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα! Εάν θέλεις ο κρόκος να «τρέχει» λίγο, βάζεις στο χρονόμετρο 7 λεπτά ακριβώς. Εάν θέλεις τελείως βραστά αβγά, βάζεις 11 λεπτά. Δώσε προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να τα αφήσεις ούτε λεπτό παραπάνω!
4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό και τα αφήνεις για 1-2′.
5. Τα καθαρίζεις και απολαμβάνεις!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.