Υπάρχουν πολλά φαγητά τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα.
Για κάποια ισχύει το κακό όνομα που τους ακολουθεί και για κάποια άλλα όχι. Ήρθε η στιγμή και ο καιρός να μάθεις ποια είναι αυτά και γιατί θεωρούνται μερικά ακόμα και θανάσιμα.
Ackee: Ένα φρούτο από την Τζαμάικα το οποίο είναι πολύ νόστιμο. Αν δεν έχει ωριμάσει, μπορεί μέχρι και να εμποδίσει την παραγωγή γλυκόζης από το συκώτι.
Sannakji: Στην Κορέα έχει ιδιαίτερη πέραση. Εσύ πρέπει να προσέχεις όμως. Στη ουσία, μιλάμε για ένα ζωντανό χταπόδι. Μακριά.
Αφρικανικός βάτραχος. Στην Μαύρη Ήπειρο, το προτιμούν όμως είναι τοξικός. Το δέρμα και τα εντόσθιά του έχουν τοξικές ουσίες. Οι ντόπιοι, πάντως, πιστεύουν πως αν η κατανάλωσή του γίνει την εποχή που πρέπει, δεν υπάρχει κίνδυνος. Καλύτερα να μην πάρεις το ρίσκο.
Cassava: Οι ρίζες αυτού του φαγητού έχουν υδροκυάνιο. Θα έτρωγες ποτέ κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Γενικά, στην Αμερική το δοκιμάζουν όμως ποτέ ωμό και μόνο με μεγάλη προσοχή.
Fesikh: Πρόκειται για ένα ψάρι της Αιγύπτου το οποίο περνά από διαδικασία ζύμωσης για ένα χρόνο. Πολλοί έχουν πεθάνει αν και οι Αιγύπτιοι δεν ταράζονται ιδιαίτερα.