Tα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου.

Υλικά συνταγής

300γρ. κριθαράκι

200γρ. μύδια καθαρισμένα (κτψ)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα σε κυβάκια

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1200ml. ζωμός λαχανικών ή θαλασσινών

1 λεμόνι (ο χυμός του)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο (για τη νηστίσιμη εκδοχή χρησιμοποιήστε 1 κ.σ. ταχίνι)

1 κοφτό κ.γ. κουρκουμά

αλάτι

πιπέρι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα εδώ