Φαγητό
Ποιος μπορεί να πει όχι στις τηγανητές πατάτες των fast food, οι οποίες για κάποιον λόγο που δεν μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα -όσο και αν έχεις προσπαθήσει- είναι πάντα super τραγανές και νόστιμες.
Ήρθε η ώρα να μάθεις επιτέλους να φτιάχνεις και εσύ τέτοιες πατάτες όποτε θέλεις και να σταματήσεις να δίνεις μια περιουσία στα φαγητά από έξω. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις κάποια απλά βήματα όταν θα τις τηγανίσεις.
Διάβασε κάθε λεπτομέρεια που θα απογειώσεις τις τηγανιτές σου πατάτες παρακάτω:
- Η επιλογή της σωστής πατάτας είναι πολύ βασική. Προτίμησε τις πατάτες με σφιχτή σάρκα.
- Κόψε τις πατάτες σε μικρές λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Όλες θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πάχος και σχήμα.
- Το ιδανικό λάδι για τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο. Για ένα όμως πιο υγιεινό αποτέλεσμα προτίμησε το ελαιόλαδο.
- Αφού τις κόψεις, ρίξε τις σε ένα μπολ το οποίο πρώτα θα το έχεις γεμίσει με κρύο αλατισμένο νερό. Άφησέ τις εκεί για περίπου μισή ώρα.
- Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, σκούπισέ τις καλά με χαρτί κουζίνας και -αφού το λάδι στο τηγάνι έχει κάψει- ρίξε τις μέσα σε αυτό.
- Άφησέ τις να τηγανιστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθέτησέ τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφού απορροφηθεί το λάδι τους ρίξε τις ξανά στο τηγάνι. Δυνάμωσε τη φωτιά και άφησέ τις στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Μην ξεχάσεις να ανακατεύεις.
- Τέλος, στράγγιξέ τις, τοποθέτησέ τις πάλι σε νέο απορροφητικό χαρτί και αν θες αλάτισέ τις.