Μέχρι και σήμερα έχουν ακουστεί πολλά για το από πού πρωτοξεκίνησε το διάσημο ελληνικό junk food. Όποια κι αν είναι η ρίζα του, σήμερα θεωρείται το νούμερο ένα στο ελληνικό delivery, αλλά και η πρώτη επιλογή που θα δοκιμάσει κάποιος τουρίστας όταν επισκεφθεί την χώρα μας.

Το σουβλάκι πρωτοπαρουσιάζεται στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς ήταν γνωστό με την ονομασία «οβελίσκος» (σ.σ.: από τη λέξη οβελός = ξύλινη ή σιδερένια σούβλα γα ψήσιμο κρέατος στην θράκα).

Αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι εμφανίζεται με την ονομασία σε έργα του Αριστοφάνη αλλά και του Αριστοτέλη. Παρότι το σουβλάκι είναι πράγματι η σωστή ονομασία, το καλαμάκι έμεινε στην αθηναϊκή καθομιλουμένη εξαιτίας του ξύλου που πήρε την θέση της βέργας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε καμία από τις δύο λέξεις δεν είναι λανθασμένη.