Αν είστε μακαρονάδες πρέπει να κανονίσετε μια εκδρομη στο μικρό αυτό χωριό στον ιταλικό Νότο στην επαρχία της Καμπανίας που ακούει στο όνομα Gragnano!
Εδώ θεωρείται πως είναι η «βασίλισσα» των ζυμαρικών – σε αυτό το χωριό παράγονται 200 διαφορετικά είδη ζυμαρικών, κατά κοινή ομολογία, τα καλύτερα στον πλανήτη.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το Forbes, το να συγκρίνει κάποιος τα ζυμαρικά του Gragnano με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό στον κόσμο είναι σαν να συγκρίνει το ζαμπόν με το αυθεντικό προσούτο Πάρμας.
“Οι κάτοικοι του Gragnano κατάφεραν να παράγουν ζυμαρικά για πάνω από 1.000 χρόνια στεγνώνοντας στο δρόμο, κρεμώντας τα σε σχοινιά επειδή το κλίμα δούλευε υπέρ τους“, λέει ο Giuseppe Di Martino, Διευθύνων Σύμβουλος της Di Martino Pasta Company. Πλέον οι μέθοδοι άλλαξαν αλλά όχι η απίστευτη ποιότητά τους!