Ο Δεκέμβρης πλησιάζει στα… «μισά», και οι γιορτές βρίσκονται προ των πυλών, μαζί τους και τα λαχταριστά εδέσματα. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες, έχουν την τιμητική τους, και δε λείπουν από κανένα τραπέζι. Υπάρχουν όμως… μυστικά για να πετύχουν οι κουραμπιέδες;
Το ξεχωριστό γιορτινό γλυκό με την απλά απίθανη ζάχαρη άχνη θέλει την τεχνική του, εκείνη την τεχνική που θα χαρίσει αφράτους κουραμπιέδες που θα λιώνουν στο στόμα.
Δεν θέλει κόπο ή κάποιο κρυφό μυστικό ο καλός μαμαδίστικος κουραμπιές. Αγνά υλικά θέλει και μερικά κολπάκια που σίγουρα θα τα υιοθετήσεις από εδώ και μπρος.
Το βούτυρο πρέπει να είναι πρόβειο. Μην σκεφτείς πως θα πετύχει ο κουραμπιές με φυτικό βούτυρο γιατί θα διαψευστείς.
Ενώ το μελομακάρονο θέλει ελάχιστο ζύμωμα, ο κουραμπιές θέλει μπόλικο χτύπημα:
Βάλε στο μίξερ τα υλικά και χτύπησέ τα για είκοσι λεπτά, τόσο ώστε να έχεις αφράτο αποτέλεσμα.
Το ράντισμα με ροδόνερο ή ανθόνερο πρέπει να γίνει μόλις βγουν οι κουραμπιέδες από το φούρνο. Πρόσεξε όμως, να ρίξεις την άχνη όταν ο κουραμπιές κρυώσει λίγο.
Κι αν θέλεις οι κουραμπιέδες να παραμείνουν αφράτοι, πρέπει να τους σκεπάσεις για να μην τους χαλάσει η υγρασία.