To Nammos στην Κουρσεβέλ αποτέλεσε τη πρώτη ελληνική επιχείρηση που λειτούργησε και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία στο σημείο συνάντησης A-list γαλαζοαίματων, διασημοτήτων και jet setters, ένα υπερπολυτελές winter resort των Γαλλικών Άλπεων που θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος χειμερινός προορισμός στον πλανήτη.
Το περίφημο θέρετρο χειμερινών σπορ εντόπισαν με μια μικρή καθυστέρηση οι Έλληνες ισχυροί του χρήματος, οι οποίοι κατέλυσαν στις σουίτες του πολυτελούς «Hotel les Airelles», προτού γνωρίσουν το «Cheval Blanc Courchevel» αλλά και το νεόκτιστο «L’ Apogée».
Όμως μόνο μια φορά κατάφεραν να συνυπάρξουν όλοι μαζί σε αυτό χωριό με τους λίγους και εκλεκτούς επισκέπτες κι αυτό συνέβη πριν από δυο χειμώνες, όταν οι συνιδιοκτήτες του Nammos, Ζαννής Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ είχαν την ιδέα να οργανώσουν ένα ξεχωριστό event με τον Αντώνη Ρέμο και καλεσμένους 300 γενναίους και φραγκάτους συμπατριώτες μας που μέσα σε μια βραδιά ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βάζοντας φωτιά στις χιονισμένες βουνοκορφές των Γαλλικών Άλπεων με προσάναμμα υγρό πυρ από τα διάφανα μπουκάλια της Cristal όπως αναφέρει το protothema.gr.
Εν μέσω χιονοθύελλας, οι πελάτες έφτασαν στο Nammos μέσα σε παραμυθένιες άμαξες και έλκηθρα που έσερναν καλοζωισμένα χάσκι με την ισχυρή χιονόπτωση να δημιουργεί φαντασμαγορικό σκηνικό. Εκείνη τη βραδιά ο φωτογράφος του μαγαζιού τράβηξε τις καλύτερες ίσως φωτογραφίες που είχε τραβήξει ποτέ συμβάλλοντας στο να λάβει η εκδήλωση μυθικές διαστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις καλές μέρες, που το Nammos έσφυζε από Ρώσους και Άραβες πελάτες και από δίπλα τους ένα τσούρμο από εξωπραγματικές καλλονές, ο τζίρος έφτανε και ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.
Μάλιστα ο μεγαλύτερος λογαριασμός που έγινε ποτέ έφτασε τις 58.000 ευρώ και μάλιστα μόλις σε τρεις ώρες. Το φρέσκο ψάρι έφτανε αεροπορικώς από την Ελλάδα κι από το αεροδρόμιο της Λιον, οδικώς στο βουνό και στις υπαίθριες σχάρες του Nammos προς 160 ευρώ το κιλό με την χωριάτικη σαλάτα να κοστίζει 27 ευρώ, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της επιχείρησης.
Ωστόσο, φέτος το Nammos δεν θα λειτουργήσει στην Κουρσεβέλ. Ο Ζαννής μάζεψε από την αποθήκη σκι, μπότες και μπατόν, μαζί με τον εξοπλισμό του επιστήθιου φίλου του, Αποστόλη και τα έστειλε με μεταφορική στο σπίτι του στο Μονακό, ενώ ο συνέταιρος του Σάμι Ιμπραήμ είχε αρκετές σκοτούρες για να ασχοληθεί με τα τερτίπια του Κορσικανού ιδιοκτήτη του σαλέ όπου στεγαζόταν η ελληνική επιχείρηση κι αυτό διότι εδώ και καιρό βρίσκεται στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα για να στήσει το Nammos Dubai, στη παραλία του Four Seasons με τις ξαπλώστρες να φτάνουν έως το νερό, μεταμορφώνοντας την παραλία Jumeira σε σύγχρονη Ψαρού.
Η αλήθεια είναι ότι οι δυο Έλληνες επιχειρηματίες αν και κατάφεραν να στήσουν από το μηδέν μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής χρήματος μέσα στο πυκνό χιόνι της Κουρσεβέλ, η συνεργασία τους με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου πέρασε από πολλά κύματα με ελάχιστες ήρεμες στιγμές, παρά το γεγονός ότι οι τζίροι χτυπούσαν ταβάνι, κάτι πρωτόγνωρο για κατάστημα εστίασης μέσα στη πίστα του χιονοδρομικού κέντρου.
Ο ιδιοκτήτης του σαλέ θα το ανοίξει και φέτος με διαφορετική επωνυμία, καθώς έχει την εντύπωση ότι οι θαμώνες της Κουρσεβέλ δεν θα προσέξουν ότι από την ταμπέλα της εισόδου του καταστήματος του θα λείπει η επωνυμία Nammos.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.