Πρόκειται για το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. Εκατομμύρια κούπες καφέ καταναλώνονται κάθε ημέρα και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ωφέλιμη κατανάλωση και στις ποσότητες που βλάπτουν.
Μια εκτενής ανάλυση 1.277 προηγούμενων μελετών που δημοσιεύθηκε στο Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety έριξε φως στις πόσες κούπες καφέ μπορούμε να καταναλώσουμε και στις πόσες κούπες κινδυνεύουμε.
Συγκεκριμένα, 4 κούπες των 236ml καφέ ημερησίως, ωφελεί την καρδιά μας, βοηθάει στη καλή κυκλοφορία του αίματος και είναι και ασπίδα απέναντι σε καρκίνους.
Έξι κούπες καφέ και πάνω κάθε μέρα δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς. Ο λόγος είναι ότι ποσότητα αυτή θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, ένα παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.
Επίσης στις κούπες καφέ που πίνουμε ημερησίως πρέπει να υπολογίζουμε και την καφεΐνη που λαμβάνουμε και από άλλα ροφήματα που την περιέχουν.