Θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, διεκδικεί το Μελομακάρονο της Παραμυθιάς στην Ήπειρο.
Το μελομακάρονο -γίγας., ψήθηκε σε ειδικό φούρνο, παρουσιάστηκε το πρωί στην πλατεία της κωμόπολης και το γεύτηκαν μικροί και μεγάλοι. Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, με χορευτικά και τον Άγιο Βασίλη να δίνει τον τόνο, η εκδήλωση είχε στόχο να τιμήσει και την «τέχνη» της αρτοποιίας στην Ήπειρο.
Ο Δήμος της Παραμυθιάς, με ευρηματικό τρόπο συνδύασε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με τη διεκδίκηση ενός ρεκόρ Γκίνες καθώς το «μελομακάρονο», είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Για την δημιουργία του, όπως αναγράφηκε δίπλα στο μεγάλο τραπέζι της παρουσίασης, χρειάστηκαν 35 κιλά αλεύρι, 6,5 κιλά ζάχαρη, 18,5 κιλά λάδι και 6,5 κιλά πορτοκάλι, 20 κιλά σιρόπι.
Χρειάστηκε επίσης πολύ καλή διάθεση, μεράκι κι αγάπη, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της Παραμυθιάς μιλάνε για γευστική απόλαυση.
Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ευχήθηκε σε όλους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στον κόσμο και ειδικά στα παιδιά «οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα. Να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ελπίδας, για ένα μέλλον πιο ξένοιαστο και πιο αθώο, όπως το ζουν με την αθωότητα τους τα ίδια τα παΐδια μας».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.