Το γιορτινό τραπέζι στρώνεται σιγά-σιγά και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς. Οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους, καθώς πριν το λαχταριστό φαγητό, θέλουμε ένα δροσιστικό ορεκτικό.
Το μαρούλι είναι ένα λαχανικό που επιλέγουμε συχνά για τις σαλάτες μας, καθώς είναι εύκολο και μπορείς να δημιουργήσεις πολλές βερσιόν με διαφορετικά υλικά.
Ωστόσο, είναι από εκείνα τα λαχανικά που χαλάνε εύκολα καθώς μαυρίζουν, μαραίνονται και χάνουν τη γεύση τους. Το να κρατήσεις τα λαχανικά σου φρέσκα και τραγανά, είναι κάτι δύσκολο και tricky.
Βρήκαμε όμως ένα genius hack για να κρατάμε τα λαχανικά μας και κυρίως το ευαίσθητο μαρούλι, φρέσκα για περισσότερο καιρό. Αυτό το τρικ έχει να κάνει με την μέθοδο αποθήκευσης και είναι απλό.
Σύμφωνα λοιπόν με το Popsugar, αντί να αποθηκεύεις το μαρούλι σου σε πλαστική σακούλα ή στο original συσκευασμένο πακέτο, βάλτο σε ένα τάπερ.
Στρώσε στον πάτο του τάπερ δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας, βάλε το μαρούλι μέσα και τοποθέτησε άλλα δύο κομμάτια χαρτί πάνω από τα λαχανικά σου. Στη συνέχεια κλείσε το καπάκι του τάπερ και βάλτο στο ψυγείο.
Με αυτόν τον τρόπο το μαρούλι θα διατηρηθεί φρέσκο για μία εβδομάδα τουλάχιστον, καθώς το τάπερ του δίνει χώρο να αναπνεύσει ενώ το χαρτί απορροφά την έξτρα υγρασία από τα φύλλα.
Έτσι, και το μαρούλι σου θα είναι τέλειο ακόμη και μετά από μέρες και δεν θα χρειαστεί να το πετάξεις και να τρέχεις συνέχεια στο μανάβικο.