ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πρόεδρε, εσύ να κερδίζεις τα ράλι στις αναβάσεις κι όλα καλά!
prodeals

Η ιστορία των κορν φλέικς: Πώς ένας αδικημένος αδελφός ανακάλυψε τα περίφημα Kellogg’s;

Η ιστορία των κορν φλέικς: Πώς ένας αδικημένος αδελφός ανακάλυψε τα περίφημα Kellogg’s;

Στις 7 Μαρτίου του 1894, οι ασθενείς του Σανατορίου Μπατλ Κρικ δοκίμασαν για πρώτη φορά κορν-φλέικς, τις νιφάδες καλαμποκιού που θα γίνονταν το δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο.

Ο δημιουργός τους, Γουίλ Κέλλογκ, κατάλαβε απ’ τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ασθενών ότι είχε στα χέρια του κάτι πολύτιμο.

Η ιστορία των κορν-φλέικς ξεκινάει, όπως πολλές άλλες ιστορίες ευρεσιτεχνίας, από ένα τυχαίο συμβάν. Το Σανατόριο Μπατλ Κρικ ήταν ένα πολυτελές κέντρο υγείας και αδυνατίσματος που διεύθυνε ο γιατρός Τζον Κέλλογκ, ο μεγάλος αδερφός του Γουίλ. Μέχρι το 1894, η μοίρα των δύο αδελφών φαινόταν προδιαγεγραμμένη. Ο μορφωμένος Τζον θα γινόταν ο πλούσιος και πετυχημένος, ενώ ο Γουίλ θα έμενε για πάντα στη σκιά του και θα τον υπηρετούσε τυφλά.

Έτσι κι έγινε. Ο Τζον δούλευε στο σανατόριο, 15 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα κι έκανε τις δουλειές που κανείς άλλος δεν ήθελε. Δεν πήρε αύξηση ποτέ, ούτε άδεια αναψυχής. Ένα απ’ τα πάμπολλα καθήκοντά του ήταν δημιουργεί νέα γευστικά, αλλά υγιή γεύματα για τους ασθενής.

Το σανατόριο του Μπατλ Κρικ

Το χειμώνα του 1894, άρχισε να πειραματίζεται με το σιτάρι και μια μέρα ξέχασε έξω μια κατσαρόλα με βρασμένο σιτάρι. Το είδε το επόμενο πρωί, αλλά αποφάσισε να το ψήσει κανονικά. Το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατες, τραγανιστές νιφάδες σιταριού. Οι αδελφοί Κέλλογκ έδωσαν στους ασθενείς να δοκιμάσουν και αυτοί ξετρελάθηκαν!

Γουίλ Κέλλογκ

Η επόμενη προσπάθεια του Γουίλ, κατέληξε στις περίφημες νιφάδες καλαμποκιού. Τα κορν-φλέικς έγιναν ανάρπαστα όχι μόνο στο σανατόριο, αλλά και ανάμεσα στους συγγενείς των ασθενών που έπαιρναν σακουλάκια μαζί τους σε κάθε επίσκεψη.

Ο Γουίλ ήθελε να κρατήσει κρυφή τη συνταγή των νιφάδων, αλλά ο Τζον επέμενε να την διαδίδει σε όλους. Τη διαδικασία παρακολούθησε ένας απ’ τους επισκέπτες του σανατορίου, ο Τσαρλς Ποστ και αργότερα δημιούργησε τη δική του εταιρεία δημητριακών που ανταγωνιζόταν στενά τον Κέλλογκ.

Η μεγάλη κόντρα μεταξύ των αδερφών Κέλλογκ προκλήθηκε όταν ο Γουίλ πρόσθεσε ζάχαρη στα δημητριακά. Ο Τζον ήταν χορτοφάγος, απεχθανόταν οτιδήποτε παχυντικό και θεωρούσε ότι προσθήκη ζάχαρης ήταν αντίθετη με τις αρχές του σανατορίου.

Ο Γουίλ τον αγνόησε και εξέλιξε τη συνταγή όπως ήθελε, με φαντασμαγορικά αποτελέσματα. Το 1930 ίδρυσε την εταιρεία Κέλλογκ και απέδειξε μια και καλή ότι δεν ήταν ο ατάλαντος, αποτυχημένος αδερφός που τον θεωρούσαν όλοι.

Διαφήμιση των δημητριακών του Κέλλογκ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 1906 και για τα επόμενα δέκα χρόνια, οι αδελφοί Κέλλογκ επικοινωνούσαν μόνο στα δικαστήρια, αφού είχαν ξεκινήσει δικαστική μάχη για τη χρήση του ονόματος. Η «δίκη για τα πίτουρα», όπως την αποκαλούσαν, διέλυσε την ήδη εύθραυστη σχέση τους και οι αδελφοί έζησαν σαν δύο ξένοι μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Το 1943, ο Τζον παραδέχτηκε σε γράμμα του ότι είχε αδικήσει τον αδερφό του, αλλά πέθανε πριν προλάβει να το παραδώσει. Ο Γουίλ έμαθε για τη μετάνοια του Τζον λίγο πριν το θάνατό του, τον Οκτώβριο του 1951.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.