Το φθινόπωρο ξεκινά επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Η εποχή των μήλων κατέφθασε! Δεν βλέπουμε την ώρα να απολαύσουμε μηλόπιτες, καραμελωμένα μήλα και κέικ. Πώς θα διατηρήσουμε όμως το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο όσο το δυνατό περισσότερο φρέσκο για να προλάβουμε να φτιάξουμε όλα τα παραπάνω;
Το μυστικό είναι στην υγρασία. Δεν είναι τυχαίο που στο σούπερ μάρκετ τα ψεκάζουν συχνά με νερό. Τα μήλα ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων εκείνων που μπορούν να επωφεληθούν από την υψηλή υγρασία. Το ιδανικό περιβάλλον αποθήκευσής τους έχει θερμοκρασία μεταξύ -1 και -1,6 βαθμοί Κελσίου και σχετική υγρασία 90-95%.
Για να πετύχεις κάτι τέτοιο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τυλίξεις τα μήλα σου με ένα νωπό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια να τα βάλεις στο ψυγείο. Διαφορετικά, μπορείς να τα βάλεις μέσα σε πλαστική σακούλα, στην οποία όμως θα έχεις ανοίξει τρύπες προκειμένου να μην δεσμεύεται το αιθυλένιο, που οφείλεται για την ωρίμανσή τους.