Το κόψιμο των κρεμμυδιών είναι μία από εκείνες τις δουλειές στην κουζίνα που είναι… για κλάματα! Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές συμβουλές για το πως να αποφύγεις τα δάκρυα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Εμείς ακολουθήσαμε πολλές από αυτές και καταλήξαμε ότι οι 3 παρακάτω είναι οι μόνες που λειτουργούν:
1. Δάγκωσε μια φέτα ψωμί
Πέρα από το γεγονός ότι νιώθαμε κάπως γελοίοι όταν το δοκιμάζαμε, για κάποιον περίεργο λόγο αυτό το tip λειτουργεί! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δαγκώσεις μια φέτα ψωμί και να την αφήσεις να κρέμεται από το στόμα σου όσο κόβεις το κρεμμύδι.
2. Μούλιασε το σε νερό για λίγα λεπτά
Αφαίρεσε την εξωτερική φλούδα του κρεμμυδιού και ύστερα βύθισέ το σε ένα μπολ με νερό για μερικά λεπτά.
Λειτουργεί Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Α!
3. Βάλ’το στο φούρνο μικροκυμάτων για 45”
Το κακό είναι ότι λόγω microwave το κρεμμύδι θα είναι λίγο ζεστό, με αποτέλεσμα αυτό το tip να μην είναι το πλέον ιδανικό για όταν φτιάχνεις χωριάτικη. Το καλό είναι ότι λειτουργεί σχετικά καλά! Μόνο προς το τέλος, αρχίσαμε να νιώθουμε τα μάτια μας να τσούζουν!