ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πρόεδρε, εσύ να κερδίζεις τα ράλι στις αναβάσεις κι όλα καλά!
prodeals

Αυτό είναι το υλικό που κάνει όλα τα κρέατα «λιώμα»

Αυτό είναι το υλικό που κάνει όλα τα κρέατα «λιώμα»

Όποιο κομμάτι κρέατος κι αν προτιμάς να τρως, είτε μιλάμε για φιλετάκι κοτόπουλο είτε για πανάκριβο μοσχαράκι, μπορείς να κάνεις και το πιο σκληρό κομμάτι να γίνει μαλακό σαν καρδιά μαρουλιού.

Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.

Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Η μαγειρική σόδα με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος κάτι που κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό πιο δύσκολο να ενωθούν.

Κι αν μας έχασες στην επιστημονική μετάφραση, κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα. Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.