Έπεσε το φαγητό κάτω και αναρωτιέστε, αν το σηκώσετε αμέσως, μπορείτε να το φάτε;
Επιστήμονες που έφεραν στο εργαστήριο σε επαφή τροφές με διάφορα είδη μικροβίων, διαπίστωσαν πως η μεταφορά των παθογόνων οργανισμών στις τροφές έγινε σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.
Σε πραγματικές συνθήκες, από όλα τα μικρόβια που υπάρχουν στο πάτωμα ενός σπιτιού, μόλις το 0,1% από αυτά μπορεί να μας κάνει να νοσήσουμε εάν μπει στον οργανισμό μας! To χαλί είχε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό μετάδοσης των βακτηρίων σε σύγκριση με τα πλακάκια.
Πάντως η NASA διαπίστωσε πως ένα τρόφιμο με υγρασία που βρίσκεται στο πάτωμα για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έπεσε, μαζεύει 10 φορές περισσότερα βακτήρια σε σχέση με το να μαζευτεί σε μόλις 3 δευτερόλεπτα! Κάτι που είναι, λογικό.