Προσοχή την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων τα παρακάτω!

Ρύζι
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το πού θα αποθηκεύσετε το μαγειρεμένο ρύζι είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν μείνει για πολλή ώρα σε ζέστη και υγρασία, μπορεί να γεμίσει βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν στομαχόπονο ή διάρροια και μπορεί να πολλαπλασιαστούν αν το ξαναζεστάνετε.

Πατάτες
Οι πατάτες πρέπει να αποθηκευτούν σωστά, για να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Αν τις αφήσετε, δε, και σε αλουμινόχαρτο το οποίο δεν παίρνει αέρα, είναι σίγουρη η ανάπτυξη βακτηρίων.

Μανιτάρια
Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διατροφής, τα μανιτάρια έχουν πρωτεΐνες οι οποίες μπορεί να καταστραφούν εξαιτίας ενζύμων και μικροοργανισμών που αναπτύσσονται στη ζέστη.

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές εάν ξαναζεσταθεί την επόμενη μέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυλλώδη λαχανικά
Το σπανάκι, όπως και άλλα φυλλώδη λαχανικά, είναι πλούσιο σε σίδηρο και νιτρικά άλατα. Εάν ξαναζεσταθεί, τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται σε νιτρώδη και σε άλλες καρκινογόνες ουσίες.