ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πρόεδρε, εσύ να κερδίζεις τα ράλι στις αναβάσεις κι όλα καλά!
prodeals

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε

Μπορεί να επιλέγετε πολύ προσεκτικά ποια τρόφιμα θα εγκαταλείψουν το ράφι του σούπερ μάρκετ για να σας ακολουθήσουν στο σπίτι, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσετε ότι φροντίζετε την υγεία σας – τουλάχιστον όχι αν δεν λαμβάνετε τα μέτρα σας και κατά το μαγείρεμά του.

Και δεν αναφερόμαστε (μόνο) στα έξτρα κιλά που μπορεί να δείτε αν, για παράδειγμα, βουτήξετε τα όσπρια στο λάδι.

Ορισμένες τροφές μπορούν να γίνουν εξαιρετικά τοξικές αν δεν τις μεταχειριστούμε σωστά.

  • Χρησιμοποιείτε λάθος έλαια

Κάθε έλαιο, ζωικό και φυτικό, μπορεί να φτάσει μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία πριν γίνει επικίνδυνο για την υγεία μας – και αυτή η θερμοκρασία διαφέρει για το καθένα από αυτά.

Από τη στιγμή που αρχίζουν να καίγονται, απελευθερώνουν βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Τα έλαια που μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλή θερμοκρασία παραμένοντας ασφαλή, είναι μεταξύ άλλων εκείνα που προέρχονται από το αβοκάντο και το αμύγδαλο, όπως και το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο.

  • Παραζεσταίνετε το ελαιόλαδο

Ακόμη και πριν φτάσει σε σημείο να γίνει επικίνδυνο, το ελαιόλαδο θα πρέπει να παραμένει σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του. Διαφορετικά, είναι σαν να το αφήνετε να πάει χαμένο.

  • Ξεροψήνετε το κρέας

Το τηγανιτό κρέας και το κρέας στο γκριλ μπορεί να είναι πεντανόστιμα, όμως εκτός από τη φιγούρα μας κάνουν κακό και στον οργανισμό μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι από τη στιγμή που ξεπερνά μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, δημιουργούνται συστατικά τα οποία βλάπτουν το ανθρώπινο DNA. Και κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι κατά το μεταβολισμό τους, ενδέχεται να ενεργοποιούν ένζυμα που σχετίζονται με την αύξηση του κινδύνου για καρκίνο.

  • Χρησιμοποιείτε λάθος σκεύη

Τα αντικολλητικά σκεύη μπορούν να γίνουν εξαιρετικά τοξικά, επομένως αν έχετε τη δυνατότητα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πιο υγιεινές εναλλακτικές (π.χ. γυάλινα, κεραμικά ή ανοξείδωτα σκεύη). Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι δεν δημιουργείτε γρατσουνιές στην επιφάνειά τους.

  • Φυλάτε τα περισσεύματα σε πλαστικά σκεύη
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ορισμένα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων αποτελούνται από ένα υλικό που λέγεται BPA (bisphenol – A), το οποίο ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους. Γι΄ αυτό προτιμήστε τα γυάλινα δοχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.