Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αλήθειας πίσω από τους περισσότερους μύθους για τις τροφές που καταναλώνουμε.
Στην ουσία, όμως, οι πιο γνωστές πεποιθήσεις σχετικά με το φαγητό που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να υπάρχουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι τέσσερις πιο γνωστοί μύθοι των τροφίμων που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν φανατικά;
Τα superfoods είναι οι ιδανικές τροφές
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξέτασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα superfoods δεν έχουν μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία μας από τα κανονικά τρόφιμα.
Αν δεν κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή, με σταθερές ποσότητες από φρούτα και λαχανικά, τότε η κατανάλωση των superfoods δεν θα σε κάνει υγιέστερη.
Ο χυμός σε κάνει να αδυνατίζεις γρηγορότερα
Πολλές εταιρείες έχουν ωφεληθεί οικονομικά από τέτοιους ισχυρισμούς, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αφού ακόμα και αν κάνει μια κάποια δουλειά, είναι εξαιρετικά παροδική.
Οι τέσσερις πιο γνωστοί μύθοι για το φαγητό που πρέπει επιτέλους να πάψεις να πιστεύεις
Η καστανή ζάχαρη είναι καλύτερη από την λευκή
Πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο.
Στην ουσία, η καστανή ζάχαρη μπορεί ακόμα και να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, καθώς και τον κίνδυνο παχυσαρκίας αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα.
Ο καθένας μπορεί να ευνοηθεί με μια gluten-free δίαιτα
Τα προϊόντα που θα βρεις στην αγορά ως gluten-free είναι άπειρα πλέον και όλο αυτό έχει περάσει σε επίπεδο, μόδας.
Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούμε, είναι πως η απουσία γλουτένης θα ωφελήσει μόνο όσους έχουν όντως πρόβλημα σε αυτή, δηλαδή δυσανεξία.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι σαν να καταναλώνουν, ό,τι κατανάλωναν και πριν.