Ως γνωστόν, τα τυριά αποτελούν το νούμερο ένα τρόφιμο το οποίο αγοράσουμε σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνουμε.
Για αυτό και πρέπει να συντηρείται σωστά. Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του.
Πολλοί από εμάς για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, αντί να το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.
Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά.
Μόνο πέρσι διαπιστώθηκαν 214 δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.