Η θερμοκρασία στην οποία μπορεί να διατηρηθεί μια σοκολάτα και να μην αλλοιωθεί είναι περίπου οι 30-37 βαθμοί Κελσίου.
Ωστόσο, η εταιρία Mars δημιουργεί μια νέα σοκολάτα που είναι ακόμα πιο ανθεκτική στη ζέστη χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση και η υφή της. Πρόκειται για μια πατέντα της εταιρίας, για την οποία μάλιστα έλαβε διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Ο λόγος που μια σοκολάτα λιώνει βρίσκεται στη σύστασή της, δηλαδή στο βούτυρο και το κακάο. Η διαφορετική σύσταση της νέας σοκολάτας της Mars θα έχει μία πολυόλη, όπως η γλυκερίνη, που έχει υψηλό σημείο βρασμού, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης ένα σάκχαρο (π.χ. δεξτρόζη, γλυκόζη ή φρουκτόζη), ενισχύοντας την απέναντι στη ζέστη και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Επίσης, η εταιρία έχει σχεδιάσει μια καινούρια, καινοτόμα συσκευασία που θα αποτελείται από 3 επίπεδα θωρακίζοντας περαιτέρω το προϊόν της.