Ως γνωστόν, τα αυγά αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή πρωτεϊνών και αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι παίζει βασικό ρόλο ο τρόπος μαγειρέματός τους.
Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο υγιεινά όταν τα μαγειρεύουμε βραστά ενώ επιβαρύνονται πολλά όταν γίονται τηγανιτά ή ομελέτα μαζί με άλλα υλικά όπως ζαμπόν ή μπέικον.
Αν είστε λάτρεις των αυγών σίγουρα θα θελάτε να γνωρίζετε τις παρακάτω τέσσερις πληροφορίες για τα αυγά.
1. Από τη στιγμή που θα αγοράσετε τα αυγά σας υπολογίστε πως αντέχουν 3-4 εβδομάδες. Μην τα πετάξετε νωρίτερα.
2. Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά παρόλο που είναι τόσο μικρά. Ένα αυγό περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Επίσης έχει αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμάει τον καρκίνο.
3. Ένα αυγό περιέχει τα 2/3 της χοληστερήνης που χρειάζεται ένας άνθρωπος την ημέρα. Έρευνες έχουν δείξει πως αν καταναλώνετε τα αυγά με μέτρο δεν κιδυνεύετε από καρδιακά προβλήματα.
4. Στην επιφάνεια κάθε αυγού υπάρχουν περίπου 7.000 με 17.000 μικροσκοπικοί πόροι που απορροφούν τις μυρωδιές. Γι’ αυτό το λόγο, όταν βάζετε τα αυγά σας στο ψυγείο βεβαιωθείτε ότι τα έχετε βάλει μέσα στην χαρτονένια τους συσκευασία.